0

Ursa Fenomen – piwo niepasteryzowane

Uwarzyła Piwowarka Aga
Browar regionalny Ursa Maior


URSA FENOMEN
Piwo w stylu Session India Pale Ale
Ekstrakt 12,2% wag., alkohol 4.9% obj.


URSA FENOMEN to jasne piwo typu ale, fermentowane belgijskimi szczepami drożdży. Specjalnie dobranym odmianom chmielu zawdzięcza świeży aromat i smak owoców cytrusowych – żółtego grejpfruta, cytryny i limonki. Zdecydowana owocowo – ziołowa goryczka przyjemnie orzeźwia i odświeża. Piwo jest fenomenalnie pijalne, świetnie gasi pragnienie i koi zmęczony organizm.
Uwaga! Degustacja FENOMENU wywołuje potrzebę zmiany miejsca pobytu i wzmożone pragnienie szukania przygód.


Pasuje do lekkich przekąsek, kanapek, sałatek i surówek. Idealne do potraw z ryżem i makaronem, tarty, lekkich dań kuchni włoskiej, serów typu gouda czy ementaler. Na deser warto podać je z sernikiem lub karpatką.


Rekomendowana temperatura serwowania: 7-8°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.


Wyjątkowe piwo dla wyjątkowego człowieka


Aleksander Doba jest podróżnikiem niezwykłym. Został wybrany Podróżnikiem Roku 2015 przez czytelników "National Geographic". Jest pierwszym człowiekiem na świecie, który dwukrotnie przepłynął kajakiem Atlantyk z kontynentu na kontynent kajakiem nie wyposażonym w żaden inny napęd, poza wiosłem. Oprócz tego, że zdobył wszelkie polskie i międzynarodowe odznaki w kajakarstwie, może pochwalić się srebrną odznaką szybowcową z jednym diamentem, trzecią klasą skoczka spadochronowego, złotą odznaką turystyki kolarskiej oraz patentem sternika jachtowego z rozszerzonymi uprawnieniami. A przy tym jest człowiekiem niezwykle ciepłym i inspirującym do przekraczania wszelkich ograniczeń (w wieku prawie 70 lat!).

FENOMEN i Aleksander Doba w Krakowie, 21 marca 2016


Premiera piwa FENOMEN odbędzie się podczas spotkania z Aleksandrem Dobą dnia 21 marca w Krakowie. Fundusze uzyskane ze sprzedaży piwa zostaną przekazane na kolejną wielką wyprawę Olka zaplanowaną na maj 2016. Tym razem podejmie on kolejne, najtrudniejsze dotychczas wyzwanie: przepłynięcie kajakiem z kontynentalnej części Nowego Jorku do Europy. Spotkanie odbędzie się w hotelu Qubus przy placu Bohaterów Getta w Krakowie o godzinie 18.00. Podczas spotkania będzie można kupić najnowszą książkę tego wielkiego podróżnika pt. "Na oceanie nie ma ciszy" i oczywiście piwo FENOMEN Aleksander Doba. Po spotkaniu, goście zaproszeni zostaną do Ursa Maior Concept Store & Pub przy placu Wolnica 10, gdzie Olek będzie zdobywał sprawność barmana, polewając piwo FENOMEN. W taki oto nietuzinkowy sposób, każdy może wesprzeć wyjątkową wyprawę fenomenalnego Aleksandra Doby.


Bilety na spotkanie w cenie 10 zł można nabyć w Ursa Maior Concept Store & Pub, Plac Wolnica 10, Kraków, lub przez Internet: sklep.ursamaior.pl


Zachęcamy do wzięcia udziału w społecznościowej zbiórce funduszy na nową wyprawę Aleksandra Doby w serwisie PolakPotrafi.pl.


Fenomen Aleksander Doba w mediach:



Naklejka na medalion do nalewaka: pobierz.

Piwo obecnie niedostępne w sprzedaży.




       
  Instagram    


Newsletter


Klienci o nas

  • Paweł Sroczyński: Piłem! Ursa zwróciła mi świat piwa, myślałem, że wszystkie to sikacze, a tu takie bogactwo ! Dzięku Ursa. Polecam wszystkim! / Facebook
  • Andrzej Rozmaryn: Świetne miejsce i przemiła obsługa. Wrócimy w sezonie :-) I mam mój wymarzony kufel ♥ / Facebook
  • magdamaj: Dla wszystkich którzy cenią dobre smaki i lokalny koloryt polecam browar Ursa Maior - nam najbardziej smakowały piwka: Pantokrator Rosa Megaloman.Można nabyć również lokalne wyroby - suszone jabłka, maliny i inne pyszności. Zdrowe, niepasteryzowane, wyborne. / TripAdvisor
  • Agazgaga: Polecamy zajrzeć wszystkim odwiedzającym tamten region. Można obejrzeć browar od środka;) Napić się dobrego piwa, skosztować niepowtarzalnej czekolady i zaopatrzyć się np. w miód albo suszone owoce bez chemii;) Wnętrze zrobione z pomysłem i fajne miejsce spotkań kulturalnych. / TripAdvisor
  • moaboar: Rewelacyjny lokalny browar, sklep i pub w nowoczesnym minimalistycznym stylu. W ofercie sporo rożnych piw na bazie rożnych drożdży i w kilu stylach piwowarskich. Bardzo smaczne piwa i super klimat. / TripAdvisor
  • ketiw2015: Połączenie browaru z domen aukcyjnym oraz miejscem wystawowym.Bardzo nietypowe klimatyczne miejsce, można obejrzeć produkcję piwa,kupić piwo w nietypowych butelkach oraz wystawę obrazów.Piwo warzone według nowych receptur. / TripAdvisor
  • Karolina Lubikowska: Najlepsze piweczko jakie piłam :) mój faworyt Rozbawiony :D ilekroć jestem w Bieszczadach, zawsze się zaopatruję w mały zapasik :) szczerze polecam każdemu ! / Facebook
  • Andrzej Bałajewicz: Warto wstąpić i spróbować bieszczadzkiego browaru. Każdy powinien znaleźć coś pod swój smak. / Facebook
  • Monika Strokol: Miejsce w Biesczczadach, w ktorym mozna spotkach interesujacych ludzi, napic sie swietnego piwa i zobaczyc kultowy film!! / Facebook
  • Piotr Szepetowski: Super Wytwórnia z dużą ilością rodzajów piwa URSA w różnych stylach piwnych. / Facebook
  • Михаил Рудык: Piwo pyszniutkie jak schabowy mamusi :) polecam #wSzOKU / Facebook
  • Arkadiusz Zawiliński: Świetna inicjatywa! / Facebook
  • Miroslaw Bieniecki: Strona jak strona, ale piwo fantastyczne! Szczególnie Rzeźnik! / Facebook
  • Jakub Guła: Pyszne piwo i bernolnięci ;) / Facebook
  • Michał Dyrda: Smaczne i urozmaicone. / Facebook
  • Mateusz Loc: Najlepszy sklep internetowy z jakim kiedykolwiek współpracowałem, kontakt rewelacyjny telefoniczny jak i mailowy (odpowiedź na mail dosłownie po 5 minutach). Dostawa mega szybka, moje zamówienie dotarło w czasie krótszym niż 24h. / Facebook
  • Stanley Pikul: Kochani z Ursa Maior w Uhercach Min. macie wspaniałe piwo - dla prawdziwych degustatorów - smaczne i niespotykanego aromatu!!! / Facebook
  • Michal P.: Nie dosyć że serwują wspaniale piwa (nie wspominając o ostatnim atrakcyjnym trunku - Wataha), to przy okazji można się dowiedzieć wszystko o okolicach od wspaniałego współwłaściciela tego małego, prześlicznego browaru. / TripAdvisor
  • Joanna P.: Bieszczadzka Wytwórnia Piwa Ursa Maior miejsce z duszą piwowarską, artystyczną, przyjacielską... świetne miejsce, fajni ludzie. Kto był ten wie, kto nie był niech żałuje i pojedzie jak najszybciej, wtedy zrozumie. :) Gorąco polecam!!! / TripAdvisor
  • Katarzyna B.: Zacne trunki z bieszczadzkiego browaru, towarzyszyły mi podczas pokonywania odcinka GSB w Bieszczadach. Musiałam odwiedzić dom rodzinny skąd pochodzą - Ursa Maior :) Miejsce wyborne! Polecam! / TripAdvisor
  • Mateusz Matysiak: Jedyne takie miejsce. U bieszczadzkich bram. Zanim dotrzesz w góry koniecznie przystań i zaopatrz się w kilka smaków. Wyjeżdżając zaopatrz najbliższych w ich domach:) / Facebook
  • Monika Strokol: Miejsce w Biesczczadach, w ktorym mozna spotkach interesujacych ludzi, napic sie swietnego piwa i zobaczyc kultowy film!! / Facebook
  • Kasia Lewandowska: Piwo z najwyższej półki o niepowtarzalnym smaku, wyjątkowa atmosfera. To jest miejsce, do którego zawsze chętnie się wraca :) / Facebook
  • Arek Cecha: Niebanalne smaki, które współtworzą bieszczadzki klimat. / Facebook
  • Paweł Sroczyński: Piłem! Ursa zwróciła mi świat piwa, myślałem, że wszystkie to sikacze, a tu takie bogactwo! Dzięku Ursa. Polecam wszystkim! / Facebook
  • Marek Czekalski: Dzięki dla Piwowarów z URSY, za przekazanie organizmów, których zapach jest intensywniejszy od syntetycznych , narkotycznych polepszaczy z fabryk własności korporacji. / Facebook
  • Karolina Lubikowska: Najlepsze piweczko jakie piłam :) mój faworyt Rozbawiony :D ilekroć jestem w Bieszczadach, zawsze się zaopatruję w mały zapasik :) szczerze polecam każdemu ! / Facebook
  • Andrzej Rozmaryn: Świetne miejsce i przemiła obsługa. Wrócimy w sezonie :) I mam mój wymarzony kufel ♥ / Facebook
  • Ola Sklorz: Pyszne piwo, pięknie zaprojektowane i zaaranżowane miejsce oraz ciepła atmosfera w taki mroźny dzień! Na pewno zawitam ponownie w lecie. Do zobaczenia! / Facebook
  • Lukasz Michaluk: Wracam do Was jeszcze tego lata po zestaw Megalomana / Facebook
  • Em Woo: Piwa warte swojej ceny. Dwa dni temu byłem, 20 piw zakupiłem. Pani Agnieszka osobiście zapakowała piwka :-) przed powrotem do domu zawitam jeszcze raz:-) polecam każdemu kto ceni dobre piwo. Wataha na Bukowym Berdzie smakowała wyśmienicie. Jutro będzie pity Rzeźnik w Beniowej. / Facebook