Jak się warzy piwo w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa?
Sztuka Warzenia Piwa z degustacją
Przez cały rok zapraszamy do sklepu przy bieszczadzkim browarze z piwami i innymi cudownymi wyrobami na wynos, wyrobami lokalnymi i wydawnictwami. Zwiedzanie części produkcyjnej browaru (znane również jako Sztuka Warzenia Piwa) jest możliwe po wcześniejszym umówieniu się. Bar z piwami i innymi napojami oraz przekąskami i sklep na piętrze Galerii Ursa Maior Trapasz z przebogatą ofertą lokalnych bieszczadzkich wyrobów i informacją turystyczną są otwarte od 1 maja do 11 listopada.
Czas spotkania: około 60-90 minut, choć zwykle się przeciąga, bo uczestnicy wpadają w ekscytację 🙂
Cena: 80 zł/osobę, standardowe grupy od 11 do 15 osób. W przypadku większych grup dzielimy je na miejscu. Jeśli jesteście pojedynczymi wędrowcami to przyłączymy Was do którejś z grup organizowanych przez nas o określonych godzinach. Jeśli chcecie się dowiedzieć o której godzinie prowadzone są pokazy Sztuki Warzenia Piwa prosimy o telefon po godzinie 10.00 rano, w dniu w którym chcielibyście przyjechać.
UWAGA! Powyższa cena dotyczy usługi realizowanej w godzinach pracy Ursa Maior, w języku polskim. W przypadku realizacji poza godzinami pracy lub w języku obcym prosimy o kontakt w celu ustalenia ceny.
Z powodów ograniczeń technologicznych (wchodzimy na część zamkniętą Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa) i zwykle utrudnionej dostępności kluczowych osób, wymagane jest wcześniejsze telefoniczne lub e-mailowe umówienie się i ustalenie godziny. Prosimy o punktualne przybycie.
Rezerwacje:
E-mail: biuro@ursamaior.pl
Telefon: +48 13 461 25 10, +48 791 146 277
Zapraszamy na unikalne spotkanie – wejście do części zamkniętej Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior oraz degustację trzech specjalnie dobranych piw. To właśnie tutaj warzymy prawdziwe bieszczadzkie piwo rzemieślnicze w limitowanych ilościach.
Spotkanie prowadzone przez specjalistów Ursa Maior zostanie rozpoczęte przybliżeniem surowców używanych do warzenia piw, które będzie można powąchać i spróbować. Kolejno przejdziemy przez poszczególne etapy powstawania piwa – od przygotowania powstających surowców, poprzez warzenie, fermentację, leżakowanie i rozlew do butelek i kegów. Poznacie nieznane i niepublikowane fakty z historii Ursa Maior, tajniki powstawania pomysłów na piwa i pikantne szczegóły z życia pracowników ;-). A przede wszystkim doświadczycie prawdziwej pasji i niecodziennego zaangażowania, nie do powtórzenia w żadnym innym miejscu!
W dalszej części spotkania w części degustacyjnej, połączonej z Galerią Sztuki Ursa Maior, zaprosimy Was do degustacji komentowanej. Podczas niej, pod okiem przewodnika będziecie mogli zdegustować piwa (po 0,12 l) w trzech różnych, specjalnie dobranych stylach uwarzonych w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa.
Na zakończenie spotkania zaprosimy Was na wliczoną w cenę projekcję 23-minutowej wersji świetnego filmu jakmyrobimyzloto.pl o miejscu Ursa Maior w Bieszczadach. Przed i podczas projekcji będzie można nabyć piwa lane i inne wspaniałości w naszym barze. Po filmie można przejść do sklepu i galerii na piętrach oraz nabyć piwa uwarzone w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa oraz zakupić inne wyroby regionalne w sklepie Esencja Karpat mieszczącym się w budynku.
Przestrogi:
– nietrzeźwym oraz odurzonym dziękujemy i zapraszamy następnym razem 🙂
– dzieci w browarze zwykle potwornie się nudzą i przeszkadzają dlatego z przykrością musimy odmówić ich przyjmowania na części produkcyjnej,
– oddalanie się od grupy, myszkowanie po zakamarkach, jeżdżenie na paleciakach, rozmowy przez telefon i inne nieprzystojne zachowanie jest karane wyekspediowaniem z części produkcyjnej,
– nie zwracamy za bilety.
Sprawdź nasze pozostałe oferty zwiedzania i degustacji
Warto nas odwiedzić dla świetnego piwa i nie tylko...
Tak wyglądają degustacje
O niezwykłości Ursa Maior świadczą...
Wrażenia naszych gości

Ola Kamińska

Joanna Głuskowska
