Sen Bieszczadnika to najnowsze piwo Bieszczadziej Wytwórni Piwa “Ursa Maior”. Piwo w stylu Belgian Wild & Sour IPA, stylu nieznanym na świecie. Na etykiecie wykorzystano pracę niezwykle uzdolnionej, 14-letniej Karoliny Oczkowskiej, podopiecznej Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci z Chorobą Nowotworową KOLIBER. To kolejny obraz, który powstał w cyklu Obrazy z Izolatki, objętego patronatem Ursa Maior i był prezentowany podczas charytatywnej aukcji w 2016 roku.

Tematyka obrazu przypomina niewyraźne i oniryczne motywy w fantastycznych zestawieniach kolorystycznych. Rodem ze snów człowieka wolnego, upojonego przestrzenią, spędzającego dnie zanurzone w przyrodzie, śpiewie ptaków i krystalicznie czystym powietrzu.

 

Sowy – praca Karoliny Oczkowskiej
Sowy – praca Karoliny Oczkowskiej

 

URSA SEN BIESZCZADNIKA to niecodzienne, piwne zjawisko – zaskakujące i wyjątkowo smakowite. Charakteryzuje się rześkim i świeżym aromatem owoców cytrusowych – żółtego grejpfruta, cytryny i limonki pochodzącym od wielu odmian chmielu. Zdecydowana owocowo – ziołowa goryczka jest przyjemnie wzmocniona naturalną kwaskowatością. Degustacja Snu Bieszczadnika przyniesie Wam doznania, o których nawet Wam się nie śniło. SEN BIESZCZADNIKA to faza REM w płynie i do tego na jawie…

Pasuje do dań lekkich i średnio złożonych – makaronów, zapiekanek warzywnych, pizzy, dojrzałych serów typu brie czy pleśniowych typu gorgonzola.. Na słodko pasuje do deserów z owocami – sernika z brzoskwiniami, budyniu waniliowego z mango i innych bardzo słodkich rarytasów.

Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C.
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże, bakterie kwasu mlekowego, dzikie drożdże Wyeast Brettanomyces bruxellensis™.