Oto nowy bardzo bieszczadzki Rejwach, wedle nowej receptury z dodatkiem szyszkojagód jałowca! To niewiarygodnie pijalne piwo o smaku i aromacie dojrzałych pomarańczy uzupełnionym nutą chłodzącej mięty i sosnowo-żywicznym posmakiem jagód jałowca. Całość dopełnia krótka, przyprawowa goryczka charakterystyczna dla piw belgijskich.

Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, suszona skórka pomarańczy, szyszkojagody jałowca, liście mięty, drożdże. Jest przepyszny, ale o tym przekonacie się już sami 😁

Natomiast towarzyszy mu ciekawostka: parę tygodni temu poprosiliśmy Was o podanie swoich ulubionych miejscowości w Bieszczadach i okolicach z krótkim uzasadnieniem czemu je lubią. Przyszło tak wiele, często bardzo kwiecistych i wzruszających odpowiedzi, że nie mogliśmy się powstrzymać. Dzięki Wam powstało ponad 100 wersji etykiety, a każda odnosi się do innej miejscowości w Bieszczadach, przy czym nazwie miejscowości towarzyszy imię (ach to Rodo 😛) i krótkie uzasadnienie. Przy tworzeniu grafiki zwracającej uwagę na wielokulturowość i różnorodność Bieszczad wykorzystaliśmy archiwalne zdjęcie z przedwojennego targu i motyw synagogi w Lesku. Przez parę tygodni będziemy co jakiś czas publikować niektóre dzieła a zaczynamy od Rejwachu w Wołosatem 😀. Przy okazji zapraszamy do browaru, może uda Wam się trafić na swoją miejscowość? Ale wszystkie są piękne i niepowtarzalne 😀

A więc czemu Rejwach w Wołosatem? Katarzyna: “Bo tam wszystko się zaczęło…”