Bierbrand Wataha to totalnie unikalny napój spirytusowy. Ten rzemieślniczy trunek powstał w wyniku podwójnej destylacji piwa Ursa Wataha warzonego w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior. To efekt współpracy bieszczadzkiego browaru i lokalnej małej destylarni.

Bierbrand Wataha cieszy nasze zmysły wysublimowanym a jednocześnie zdecydowanym, słodowo-chmielowym aromatem z nutami suszonych jabłek i gruszek oraz miodu. To wynik oryginalnej receptury piwa, w którym wykorzystano siedem precyzyjnie dobranych odmian chmielu. Piwo Wataha było długo leżakowane, co wpłynęło na idealną synchronizację słodkawego smaku i gładkiej tekstury.

Bierbrandem Wataha rozkoszuj się w temperaturze 8-10 oC Wyprodukowano na zlecenie i wyłącznie dla Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior, Uherce Mineralne 122A.

Alkohol: 45%.