Nowe piwo z Bieszczad – Ursa Spod Lady Probiotic – zawiera probiotyczne, korzystne dla zdrowia bakterie Lactobacillus paracasei, które między innymi poprawiają absorpcję mikroskładników i powstrzymują rozwój nieprzyjaznych mikroorganizmów. Dzięki umiejętnemu doborowi słodów i chmieli piwo zaskakuje kwiatowym aromatem i słodkim smakiem, z wyraźną kwaskowatością, przez co przypomina w smaku wysublimowanie owocowe, czerwone wino. Z racji małego nakładu dostępne wyłącznie w sklepie firmowym Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior. Dostępne również wysyłkowo w sklepie internetowym – wchodzi w skład Małego lub Dużego “Zestawu Bieszczadzkiego Izolatora” (na sklep.ursamaior.pl).

Pasuje do dań lekkich i złożonych – sałatek, owoców morza, potraw z jajek, dojrzałych i tłustych serów typu Camembert czy Cheddar. Idealne do tart, lekkich zapiekanek, pizzy na cienkim cieście. Na słodko pasuje do deserów z owocami – tortu czekoladowego z wiśniami, budyniu waniliowego z malinami i innych słodkich rarytasów.

Najlepiej smakuje w temperaturze: 10-12°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże, bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus paracasei.

Piwo w serii Ursa Sour Probiotic
Ekstrakt 15,4% wag., alkohol 5,8% obj.