W Bieszczadach nie daj się robić w konia!

Jak ruszysz w Bieszczady to pragniesz spróbować czegoś faktycznie lokalnego, a przy okazji wzmocnić autentycznych producentów i lokalną gospodarkę, prawda? Sprawdzaj zatem etykiety i weryfikuj lokalnych, bieszczadzkich producentów. Rynek jest zalany piwami i innymi udawanymi produktami. Wykorzystują spragnionych czegoś lokalnego i innego.

Z przodu macie naszą Ursę Watahę jako przedstawiciela Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior, produktu faktycznie miejscowego. Dzięki niemu mieszkańcy Bieszczad mają pracę, zdobywają wiedzę i umiejętności, a bieszczadzkie samorządy fundusze z podatków. Czytajcie etykiety. Tylko tyle i aż tyle. Nie dawajcie nabierać się na stylizowane nazwy, sztuczne obrazki, nośne hasła na etykietach. Zobaczcie co jest napisane z tyłu. Żaden urząd ani certyfikat Wam nie pomoże ani nie wyręczy w krytycznym myśleniu. Wybierajcie prawdziwe, bieszczadzkie produkty lokalne!