Rekrutacja do zespołu Ursa Maior

Uwaga, uwaga! Jak co roku mamy miejsce dla 2-3 śmiałków gotowych do dołączenia do zespołu Ursa…


9 gwiazd Wielkiej Niedźwiedzicy czyli świąteczny poradnik piwnego degustatora

Jeszcze nie wiesz dlaczego piwo jest ciekawszą propozycją do potraw niż wino? Zachęcam zatem do…


Bieszczadzki Rejwach

Oto nowy bardzo bieszczadzki Rejwach, wedle nowej receptury z dodatkiem szyszkojagód jałowca! To…


Purpurat z Bieszczad – najnowsze dzieło Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior

W Uhercach Mineralnych jest już dostępny Purpurat z Bieszczad. To bursztynowe, doskonale pełne…


Stare Sady – 8. odcinek bieszczadzkiej Podróży Z Wielką Niedźwiedzicą

Każdy, który odwiedza Bieszczady prędzej czy później spotka stare drzewa. Pozostały po wypędzonych…


Sprzątanie w Sanie – 7. odcinek "Podróży z Wielką Niedźwiedzicą"

Niektórzy śmieci palą, inni wyrzucają do lasu albo rzeki, jeszcze inni je zbierają, a nawet je…


Pierwszy w Polsce ocet piwny jest warzony w Bieszczadach

Ruszyła sprzedaż pierwszego w Polsce octu piwnego. Jest warzony w małych ilościach metodą…


Dziki Kot z Berehów czyli trzeba pomagać słabszym

"Dziki Kot z Berehów" to najnowsze piwo z Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior. Etykietę zdobi…


Bieszczadzki Turysta – 4. odcinek "Podróży z Wielką Niedźwiedzicą"

Dalej przemierzamy Bieszczady! W dzisiejszym odcinku w poszukiwaniu prawdy o bieszczadzkim…


3. odcinek "Podróży z Wielką Niedźwiedzicą" już online

Nasza współpraca zaczęła się od skrzynki piwa :-) Wysłaliśmy ją z browaru do Lecznicy Ada w uznaniu…