Jak się warzy piwo w Bieszczadzkiej Wytworni Piwa?

Zwiedzanie dla grubych ryb

Przez cały rok zapraszamy do sklepu przy bieszczadzkim browarze z piwami i innymi cudownymi wyrobami na wynos, wyrobami lokalnymi i wydawnictwami. Zwiedzanie części produkcyjnej browaru (znane również jako Sztuka Warzenia Piwa) jest możliwe po wcześniejszym umówieniu się. Bar z piwami i innymi napojami oraz przekąskami i sklep na piętrze Galerii Ursa Maior Trapasz z przebogatą ofertą lokalnych bieszczadzkich wyrobów i informacją turystyczną są otwarte od 1 maja do 11 listopada.

Fot. Jacek Łopian

Czas spotkania: 30-40 minut

Cena: 1751 zł brutto za grupę za grupę do 6 osób. Jest to opcja “na wyłączność”, czyli bez udziału osób spoza grupy. Opcja NIE OBEJMUJE degustacji komentowanej, można ją wykonać we własnym zakresie poza programem.

UWAGA! Powyższa cena dotyczy usługi realizowanej w godzinach pracy Ursa Maior, w języku polskim. W przypadku realizacji poza godzinami pracy lub w języku obcym prosimy o kontakt w celu ustalenia ceny.

Z powodów technologicznych i ograniczonej dostępności kluczowych osób, wymagane jest wcześniejsze umówienie się i ustalenie godziny. Prosimy o punktualne przybycie.

Kontakt:
E-mail: biuro@ursamaior.pl
Telefon: +48 13 461 25 10, +48 791 146 277

Zapraszamy na unikalne spotkanie – wejście do części zamkniętej Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior, miejsca, gdzie powstają wybitne piwa rzemieślnicze w niewielkich limitowanych ilościach.

Spotkanie prowadzone przez specjalistów Ursa Maior zostanie rozpoczęte przybliżeniem surowców używanych do warzenia piw, które będzie można powąchać i spróbować. Kolejno przejdziemy przez poszczególne etapy powstawania piwa – od przygotowania powstających surowców, poprzez warzenie, fermentację, leżakowanie i rozlew do butelek i kegów. Poznacie nieznane i niepublikowane fakty z historii Ursa Maior, tajniki powstawania pomysłów na piwa i pikantne szczegóły z życia pracowników ;-). A przede wszystkim doświadczycie prawdziwej pasji i niecodziennego zaangażowania, nie do powtórzenia w żadnym innym miejscu!

Na zakończenie spotkania uczestnicy będą mogli nabyć piwa uwarzone w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa oraz zakupić inne wyroby regionalne w sklepie Esencja Karpat mieszczącym się w budynku, a także wziąć udział we wliczonej w cenę projekcji 23-minutowej wersji świetnego filmu jakmyrobimyzloto.pl o miejscu Ursa Maior w Bieszczadach.
.

Regulamin wstępu na część produkcyjną Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior:

  1. Na część produkcyjną nie mają wstępu osoby nietrzeźwe, odurzone i zachowujące się w sposób który może utrudnić prawidłowe prowadzenie usługi. Jeśli po przyjeździe grupy okaże się, że wśród uczestników znajdują się takie osoby, usługa nie zostanie przeprowadzona a opłata nie zostanie zwrócona ani zredukowana.
  2. Jeśli okaże się, że na teren części produkcyjnej weszły osoby nietrzeźwe, odurzone i zachowujące się w sposób który może utrudnić prawidłowe prowadzenie usługi (co przykładowo obejmuje ale nie ogranicza się do: oddalania się od grupy, chodzenia po szlakach technologicznych nie udostępnianych dla uczestników, prób odkręcania zaworów albo manewrowania przy innych elementach zakładu produkcyjnego, używania wózków paletowych, siadania na przedmiotach nie przeznaczonych do siadania i rozmów przez telefon albo inne urządzenia) to prowadzenie usługi zostanie przerwane a opłata nie ulega zwrotowi ani redukcji.
  3. W przypadku nieprzybycia o ustalonej godzinie organizator odmówi realizacji usługi bez zwrotu opłaty (jeśli została pobrana wcześniej) ani jej redukcji.

Sprawdź nasze pozostałe oferty zwiedzania i degustacji

Warto nas odwiedzić dla świetnego piwa i nie tylko...

Tak wyglądają degustacje

O niezwykłości Ursa Maior świadczą...

Wrażenia naszych gości

Fajnie mieć takie miejsca w Polsce, nie każde piwo smakuje ale to zależy tylko od osobistych preferencji ;) polecam zwiedzanie obiektu.

Ola Kamińska

Pyszne piwo, mały sklepik na miejcu nie tylko z alkoholem. Warto zapisać się na przejście po browarze i poznanie jego historii.

Joanna Głuskowska

Niesamowite miejsce, wyjątkowe na skalę krajową, a może nawet europejską... Wspaniali ludzie i dużo pyszności!

Jakub Grzeszczyk

Korzystaj z przywilejów Ursarian...

Zapisz się do biuletynu Wieści Ursarian >>>