URSA bioPARADA
Piwo w stylu Cognac Belgian Ale
Ekstrakt 15,4% wag., alkohol 4,7% obj.

 

URSA BIO PARADA to totalnie niekonwencjonalne piwo, zaskakujące zarówno
rześkością jak i kompleksowością. Fermentowane mieszanką drożdży
piwowarskich, dzikich drożdży i  bakterii mlekowych, a później długo
leżakowane w towarzystwie drewna dębowego z beczek po francuskim koniaku.
Na złożony aromat składają się nuty koniaku, rodzynek, wanilii, migdałów,
suszonej skórki pomarańczy i cynamonu. W smaku dominuje słodowość
skontrowana naturalną, dziką kwaskowatością na finiszu.
Na etykiecie wykorzystaliśmy unikalną grafikę Shauna Tana, australijskiego
mistrza opowiadania za pomocą obrazów. W swojej twórczości często odnosi się
do przyrody. Treść ilustracji nawiązuje do wielości dobroczynnych
mikroorganizmów użytych do stworzenia BIO PARADY, a premierze piwa
towarzyszy polska premiera książki Shauna Tana “Opowieści z Głębi Miasta”.

 

Połącz piwo z jedzeniem

Agnieszka Łopata, piwowarka Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior, dobrała do niego pasujące potrawy…

Idealnie pasuje do dań średnio złożonych – tart warzywnych i owocowych,
pizzy z ananasem, dojrzałych serów typu brie czy pleśniowych typu
gorgonzola. Na słodko świetnie komponuje się z treściwymi deserami z owocami
takimi jak sernik z rodzynkami albo kremówka wiedeńska z brzoskwiniami.

 

Woda z odwiertu “Ursa 1” w Uhercach Mineralnych, z naturalnie występującymi substancjami mineralnymi.
Piwo uwarzone dzięki energii słońca wykorzystywanej w Ursa Maior.
Rekomendowana temperatura serwowania: 12-14°C.
Piwo niepasteryzowane.
Osad na dnie butelki jest cechą naturalną.
Należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu (<10°C).
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże Saccharomyces cerevisiae,
dzikie drożdże Brettanomyces, bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus.
Pojemność 500 ml, butelka bezzwrotna.

 

Sprawdź dostepność tego piwa w sklepie internetowym Ursa Maior.

Unikalna grafika Shauna Tana, australijskiego mistrza opowiadania za pomocą obrazów

O naszej jakości świadczą...

Opinie naszych klientów

Fajnie mieć takie miejsca w Polsce, nie każde piwo smakuje ale to zależy tylko od osobistych preferencji ;) polecam zwiedzanie obiektu.

Ola Kamińska

Pyszne piwo, mały sklepik na miejcu nie tylko z alkoholem. Warto zapisać się na przejście po browarze i poznanie jego historii.

Joanna Głuskowska

Niesamowite miejsce, wyjątkowe na skalę krajową, a może nawet europejską... Wspaniali ludzie i dużo pyszności!

Jakub Grzeszczyk

Bądź z nami na bieżąco...

Zapisz się do newslettera