URSA bioPARADA
Piwo w stylu Cognac Belgian Ale
Ekstrakt 15,4% wag., alkohol 4,7% obj.
URSA BIO PARADA to totalnie niekonwencjonalne piwo, zaskakujące zarówno
rześkością jak i kompleksowością. Fermentowane mieszanką drożdży
piwowarskich, dzikich drożdży i bakterii mlekowych, a później długo
leżakowane w towarzystwie drewna dębowego z beczek po francuskim koniaku.
Na złożony aromat składają się nuty koniaku, rodzynek, wanilii, migdałów,
suszonej skórki pomarańczy i cynamonu. W smaku dominuje słodowość
skontrowana naturalną, dziką kwaskowatością na finiszu.
Na etykiecie wykorzystaliśmy unikalną grafikę Shauna Tana, australijskiego
mistrza opowiadania za pomocą obrazów. W swojej twórczości często odnosi się
do przyrody. Treść ilustracji nawiązuje do wielości dobroczynnych
mikroorganizmów użytych do stworzenia BIO PARADY, a premierze piwa
towarzyszy polska premiera książki Shauna Tana “Opowieści z Głębi Miasta”.
Połącz piwo z jedzeniem
Agnieszka Łopata, piwowarka Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior, dobrała do niego pasujące potrawy…
Idealnie pasuje do dań średnio złożonych – tart warzywnych i owocowych,
pizzy z ananasem, dojrzałych serów typu brie czy pleśniowych typu
gorgonzola. Na słodko świetnie komponuje się z treściwymi deserami z owocami
takimi jak sernik z rodzynkami albo kremówka wiedeńska z brzoskwiniami.
Woda z odwiertu “Ursa 1” w Uhercach Mineralnych, z naturalnie występującymi substancjami mineralnymi.
Piwo uwarzone dzięki energii słońca wykorzystywanej w Ursa Maior.
Rekomendowana temperatura serwowania: 12-14°C.
Piwo niepasteryzowane.
Osad na dnie butelki jest cechą naturalną.
Należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu (<10°C).
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże Saccharomyces cerevisiae,
dzikie drożdże Brettanomyces, bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus.
Pojemność 500 ml, butelka bezzwrotna.
Sprawdź dostępność tego piwa w sklepie internetowym Ursa Maior.
O naszej jakości świadczą...
Opinie naszych klientów

Ola Kamińska

Joanna Głuskowska
