URSA CZARNY PIES – DOBRY PIES
Piwo w stylu English Porter
Ekstrakt 14,6% wag., alkohol 5,2% obj.

 

URSA CZARNY PIES – DOBRY PIES to piwo o czekoladowo-kawowym aromacie i smaku pochodzącymi od specjalnie dobranej kompozycji słodów. Wyczuwalne są w nim dodatkowo nuty orzechów włoskich i toffi. Goryczka jest bardzo niska, a tekstura niezwykle gładka. W prostych słowach – smakuje jak mleczna czekolada z orzechami popijana dobrą czarną kawą.

 

Na etykietę trafiła podobizna adoptowanego psa o imieniu Ron zatrudnionego w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa. Niezwykle łagodny i przyjazny burzy wszystkie stereotypy o czarnych psach a część dochodu ze sprzedaży CZARNEGO PSA wspiera potrzebujące zwierzęta. Wydaniem CZARNEGO PSA gorąco popieramy akcję Nie Kupuj – Adoptuj!

 

Świetnie pasuje do dań z grilla i wędzonych, pieczonych warzyw, burgerów z soczewicy, kanapek na pieczywie razowym, lekkich deserów czekoladowych i kawowych np. sufletów i musów oraz czekolady z orzechami.

 

CZARNYM PSEM – DOBRYM PSEM delektuj się w temperaturze 12-14°C.
Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane, naturalnie nasycone CO2.
Osad na dnie jest cechą naturalną.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
Woda z odwiertu “Ursa 1” w Uhercach Mineralnych, z naturalnie występującymi substancjami mineralnymi.
Piwo uwarzone dzięki energii słońca wykorzystywanej w Ursa Maior.
Pojemność 500 ml, butelka bezzwrotna.
Należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu (<10°C).

 

Sprawdź dostępność tego piwa w sklepie internetowym Ursa Maior.

O naszej jakości świadczą...

Opinie naszych klientów

Fajnie mieć takie miejsca w Polsce, nie każde piwo smakuje ale to zależy tylko od osobistych preferencji ;) polecam zwiedzanie obiektu.

Ola Kamińska

Pyszne piwo, mały sklepik na miejcu nie tylko z alkoholem. Warto zapisać się na przejście po browarze i poznanie jego historii.

Joanna Głuskowska

Niesamowite miejsce, wyjątkowe na skalę krajową, a może nawet europejską... Wspaniali ludzie i dużo pyszności!

Jakub Grzeszczyk

Bądź z nami na bieżąco...

Zapisz się do newslettera