URSA DZIKI KOT Z BEREHÓW
Piwo w stylu New Belgian India Pale Ale
Ekstrakt 15,5% wag., alkohol 6% obj.
URSA DZIKI KOT Z BEREHÓW dzięki uważnie dobranym odmianom chmielu charakteryzuje się niezwykle świeżym aromatem i smakiem, w których wyczuwalne są nuty złotego melona, cytryny i kandyzowanego ananasa. Specjalna kompozycja słodów tworzy wyjątkowy smak ciasteczkowo-miodowy. Wytrawny finisz podkreśla krótka, ziołowa goryczka.
Na etykiecie wykorzystano pracę niezwykle uzdolnionej, kilkunastoletniej Karoliny Oczkowskiej, podopiecznej Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci z Chorobą Nowotworową “Koliber”. Dzieła Karoliny są rozchwytywane na aukcjach i zdobią piwa Ursa Maior w celu czynienia dobra. Z każdej butelki 50 groszy przekazujemy na pomaganie dzieciom i ich rodzicom.
Skąd Dziki Kot i czemu z Berehów? Bo to krewniak rysia i żbika – autentycznych dzikich bieszczadzkich kotów. Pięknych, tajemniczych i niepokornych. A Berehy to jedna z legendarnych miejscowości, położona w ścisłym centrum Bieszczad. Była świadkiem wysiedleń rdzennych mieszkańców, a dziś to idealny punkt wypadowy na połoniny.
Połącz piwo z jedzeniem
Agnieszka Łopata, piwowarka Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior, dobrała do niego pasujące potrawy…
Kot świetnie pasuje do dań średnio pełnych, np. makaronów, zapiekanek i pizzy. Warto Kota spróbować z dojrzałymi serami typu cheddar, parmezan, a także wszelakiego rodzaju serami owczymi i kozimi.
Na słodko Dziki Kot świetnie komponuje się z sernikiem, szarlotką, ciastem drożdżowym lub naleśnikami z serem.
Wypróbuj przepis Piwowarki Agi:
Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C.
Piwo niepasteryzowane.
Osad na dnie butelki jest cechą naturalną.
Należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu (<10°C).
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.
Pojemność 500 ml, butelka bezzwrotna.
Sprawdź dostepność tego piwa w sklepie internetowym Ursa Maior.
O naszej jakości świadczą...
Opinie naszych klientów

Ola Kamińska

Joanna Głuskowska
