URSA REJWACH NA KAZIMIERZU
Piwo w stylu Belgian Summer Ale
Ekstrakt 12% wag., alkohol 4,9% obj.
URSA REJWACH NA KAZIMIERZU to świetnie pijalne piwo o smaku i aromacie dojrzałych pomarańczy z delikatną goryczką, muśnięciem świeżej mięty i przyprawowym finiszem pochodzącym od belgijskich szczepów drożdży.
Ursa REJWACH zaspokoi pragnienie, zarówno szukających zgiełku wielkiego miasta jak i tęskniących za spokojem bieszczadzkich połonin.
Połącz piwo z jedzeniem
Agnieszka Łopata, piwowarka Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior, dobrała do niego pasujące potrawy…
Pasuje do lekkich sałatek i surówek, grillowanych warzyw i ryb, dań z ryżem i makaronem, serów typu bundz i mozzarella. Na deser warto podać je do sernika na zimno czy tarty z owocami.
Rekomendowana temperatura serwowania: 7-8°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Osad na dnie jest cechą naturalną.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, suszona skórka pomarańczy, mięta, drożdże.
Sprawdź dostepność tego piwa w sklepie internetowym Ursa Maior.
O naszej jakości świadczą...
Opinie naszych klientów

Ola Kamińska

Joanna Głuskowska
