URSA REJWACH
Piwo w stylu Belgian Summer Ale
Ekstrakt 12% wag., alkohol 4,6% obj.

 

Dzięki autorskiej recepturze URSA REJWACH to świetnie pijalne piwo o smaku i aromacie dojrzałych pomarańczy, uzupełnionym nutą chłodzącej mięty i sosnowo-żywicznym posmakiem jagód jałowca. Całość dopełnia krótka, przyprawowa goryczka charakterystyczna dla piw belgijskich.

 

Nazwą piwa Rejwach nawiązujemy do dawnych, wielokulturowych miejscowości w Bieszczadach. Kiedyś tętniły życiem, tam robiono interesy i zakupy. Teraz poprosiliśmy naszych fanów na profilu facebook.com/CentrumUrsaMaior o podanie swoich ulubionych miejsc z krótkim objaśnieniem. W ten sposób powstał unikalny przewodnik, który został uwieczniony na etykietach Rejwachu. Dzięki nim i najnowszej technologii druku do Waszego losowego wyboru jest ponad 100 wersji etykiet niniejszego piwa!

 

Pasuje do lekkich sałatek i surówek, grillowanych warzyw i ryb, dań z ryżem i makaronem, serów typu bundz i mozzarella. Na deser warto podać je do sernika na zimno czy tarty z owocami.

 

Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Osad na dnie jest cechą naturalną.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, suszona skórka pomarańczy, szyszkojagody jałowca, liście mięty, drożdże.
Woda z odwiertu “Ursa 1” w Uhercach Mineralnych, z naturalnie występującymi substancjami mineralnymi.
Piwo uwarzone dzięki energii słońca wykorzystywanej w Ursa Maior.
Pojemność 500 ml, butelka bezzwrotna.
Należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu (<10°C).

O naszej jakości świadczą...

Opinie naszych klientów

Fajnie mieć takie miejsca w Polsce, nie każde piwo smakuje ale to zależy tylko od osobistych preferencji ;) polecam zwiedzanie obiektu.

Ola Kamińska

Pyszne piwo, mały sklepik na miejcu nie tylko z alkoholem. Warto zapisać się na przejście po browarze i poznanie jego historii.

Joanna Głuskowska

Niesamowite miejsce, wyjątkowe na skalę krajową, a może nawet europejską... Wspaniali ludzie i dużo pyszności!

Jakub Grzeszczyk

Bądź z nami na bieżąco...

Zapisz się do newslettera