URSA ŚNIEG NA BENIOWEJ
Piwo w stylu American Golden Ale
Ekstrakt 12% wag., alkohol 4.2% obj.

 

URSA ŚNIEG NA BENIOWEJ to piwo w stylu amerykańskie złote ale. Posiada przepiękny, waniliowo-pomarańczowy aromat z delikatną nutą dojrzałej brzoskwini, owoców kiwi i letnich kwiatów. Dzięki specjalnej kompozycji róznych odmian chmielu, w smaku wyczuwalne są owoce cytrusowe, cynamon i gałka muszkatołowa. Całość wieńczy krótka, wytrawna goryczka. Piwo urzekające jak pokryta śniegiem Beniowa.

 

Pasuje do lekkich sałatek i surówek, dań z ryżem, lekkich dań kuchni włoskiej, serów typu gouda czy ementaler. Na deser warto podać je do sernika z brzoskwiniami czy słodkich wypieków z ciasta francuskiego.

 

Rekomendowana temperatura serwowania: 7-8°C.
Piwo niepasteryzowane.
Należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu (<10°C).
Składniki: woda, słód, chmiel, drożdże.

 

Dawno, dawno temu w Bieszczadach, pewien Benedykt założył wieś, niedaleko źródeł Sanu. Od jego imienia nazwano ją Beniową. Miejsce niezwykle miejsce, płaskie i doskonałe do uprawy. Niestety, w 1947 roku podzieliła los większości wsi w Bieszczadach i została całkowicie wyludniona. Do dzisiaj ostała się tylko wielka i dostojna lipa i cmentarzyk nad Sanem. To przepiękne miejsce warto odwiedzić o każdej porze roku, ale zimą jest szczególnie urokliwe. Dlatego nasze ulubione piwo nazwaliśmy Śnieg na Beniowej. Odświeżające i spokojne niczym poranek po nocnej zawierusze. W środku zimy przyniesie Wam waniliowo-pomarańczowy aromat z delikatną nutą dojrzałej brzoskwini, owoców kiwi i letnich kwiatów. To wszystko dzięki użyciu specjalnej mieszanki słodów i chmielów. Na etykiecie oczywiście znalazła się legendarna lipa, a grafikę przygotował nieoceniony Ryszard Kaja, znany plakacista i scenograf.

O naszej jakości świadczą...

Opinie naszych klientów

Fajnie mieć takie miejsca w Polsce, nie każde piwo smakuje ale to zależy tylko od osobistych preferencji ;) polecam zwiedzanie obiektu.

Ola Kamińska

Pyszne piwo, mały sklepik na miejcu nie tylko z alkoholem. Warto zapisać się na przejście po browarze i poznanie jego historii.

Joanna Głuskowska

Niesamowite miejsce, wyjątkowe na skalę krajową, a może nawet europejską... Wspaniali ludzie i dużo pyszności!

Jakub Grzeszczyk

Bądź z nami na bieżąco...

Zapisz się do newslettera