URSA SPOD LADY
Piwo z serii Ursa Sour Probiotic
Ekstrakt 15,4% wag., alkohol 5,8% obj.

 

Ursa Spod Lady Probiotic – zawiera probiotyczne, korzystne dla zdrowia bakterie Lactobacillus paracasei, które między innymi poprawiają absorpcję mikroskładników i powstrzymują rozwój nieprzyjaznych mikroorganizmów. Dzięki umiejętnemu doborowi słodów i chmieli piwo zaskakuje kwiatowym aromatem i słodkim smakiem, z wyraźną kwaskowatością, przez co przypomina w smaku wysublimowanie owocowe, czerwone wino. Z racji małego nakładu dostępne wyłącznie w sklepie firmowym Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior. Dostępne również wysyłkowo w sklepie internetowym – wchodzi w skład Małego lub Dużego “Zestawu Bieszczadzkiego Izolatora”.

 

Pasuje do dań lekkich i złożonych – sałatek, owoców morza, potraw z jajek, dojrzałych i tłustych serów typu Camembert czy Cheddar. Idealne do tart, lekkich zapiekanek, pizzy na cienkim cieście. Na słodko pasuje do deserów z owocami – tortu czekoladowego z wiśniami, budyniu waniliowego z malinami i innych słodkich rarytasów.

 

Woda z odwiertu “Ursa 1” w Uhercach Mineralnych, z naturalnie występującymi substancjami mineralnymi.
Piwo uwarzone dzięki energii słońca wykorzystywanej w Ursa Maior.
Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C.
Piwo niepasteryzowane.
Osad na dnie butelki jest cechą naturalną.
Należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu (<10°C).
Składniki:woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże, bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus paracasei.
Pojemność 500 ml, butelka bezzwrotna.

 

Sprawdź dostepność tego piwa w sklepie internetowym Ursa Maior.

O naszej jakości świadczą...

Opinie naszych klientów

Fajnie mieć takie miejsca w Polsce, nie każde piwo smakuje ale to zależy tylko od osobistych preferencji ;) polecam zwiedzanie obiektu.

Ola Kamińska

Pyszne piwo, mały sklepik na miejcu nie tylko z alkoholem. Warto zapisać się na przejście po browarze i poznanie jego historii.

Joanna Głuskowska

Niesamowite miejsce, wyjątkowe na skalę krajową, a może nawet europejską... Wspaniali ludzie i dużo pyszności!

Jakub Grzeszczyk

Bądź z nami na bieżąco...

Zapisz się do newslettera