URSA WATAHA
Piwo w stylu Strong Ale
Ekstrakt 18% wag., alkohol 7,2% obj.
Piwo inspirowane Bieszczadami i wilkami
Do warzenia WATAHY użyliśmy unikalnej kompozycji siedmiu różnych odmian chmielu. Dzięki temu piwo uzyskało niepowtarzalny aromat z wyraźnymi akcentami dojrzałych pomarańczy i słodkich gruszek. Lekka, przyprawowa goryczka świetnie kontrastuje pełnię i słodycz piwa. Przyjemnie rozgrzewające. Idealne do degustacji w długie, chłodne wieczory w doborowym towarzystwie.
Połącz piwo z jedzeniem
Agnieszka Łopata, piwowarka Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior, dobrała do niego pasujące potrawy…
Pasuje do bogatych, pikantnych potraw z grilla, pieczonych i smażonych warzyw oraz dojrzałych serów. Do wypróbowania z szarlotką, tartą owocową lub keksem.
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-9°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Naturalnie nasycone CO2.
Osad na dnie butelki jest cechą naturalną.
Należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu (<10°C).
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
Pojemność 500 ml, butelka bezzwrotna.
Sprawdź dostepność tego piwa w sklepie internetowym Ursa Maior.
O naszej jakości świadczą...
Opinie naszych klientów

Ola Kamińska

Joanna Głuskowska
