Poznaj nas, zobacz jak przedstawia się nasza...

Ekipa

Agnieszka Łopata – szefowa URSA MAIOR, symboliczna niedźwiedzica 🙂 znana jako Piwowarka Aga. Z wykształcenia doktor inżynier ochrony środowiska, z zamiłowania oczywiście piwowarka. Absolwentka kierunku Piwowarstwo i Destylacja (Brewing and Distilling) na szkockim uniwersytecie Heriot-Watt w Edynburgu. Piwo warzy od wielu lat z licznymi sukcesami. Posiada tytuł Mistrza Piwowara za zajęcie I miejsca w Konkursie Piw Domowych, Żywiec 2009 w kategorii Brown Ale Mild. Autorka bloga o piwie i jedzeniu www.kuchniapiwowarkiagi.pl. Autorka tekstów kulinarnych o dobieraniu piwa do potraw w magazynach: Bieszczadnik, Piwowar, prowadzi spotkania na temat okołopiwne, dotyczące między innymi degustacji piwa oraz łączenia piwa z jedzeniem. Konsultantka blogerów kulinarnych i restauracji. W Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa sama dobiera surowce, warzy piwo, decyduje o rozlewach. Ponadto ustala podawane potrawy i w większości je przygotowuje. Oraz odwala tony papierkowej roboty. Gdy nie warzy możecie spotkać ją w barze, sklepie albo ogródku.

Andrzej Czech – biznesowa głowa URSA MAIOR. Doktor nauk przyrodniczych Uniwersytetu Jagiellońskiego, lubi innowacyjne rozwiązania w zakresie ochrony przyrody i środowiska, pasjonat korzystania z odnawialnych źródeł energii. Redaktor naczelny Bieszczadnika. W Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa odpowiada za sprzedaż, marketing oraz podejmowanie różnych inicjatyw związanych z Bieszczadami i piwami Ursa Maior. Zazwyczaj rezyduje w sklepie lub biega między sklepem, produkcją i barem Ursa Maior.

Krzysztof Mycyk – legendarny szef produkcji w Ursa Maior. Z imienia zna każdą pompę, bezpiecznik, elementy systemu nagłośnienia i projekcji filmowych, mikrofon, śrubę i zawór. Błędy w pracy urządzeń rozpoznaje po słuchu, zanim jeszcze pomyślą o tym żeby się zepsuć. Lubi błyszczące motocykle, ubłocone samochody, blues, wiatr we włosach oraz dobre piwo (pod warunkiem, że pochodzi z Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa). Gdy nie ma go na Wydziale Produkcji browaru to znaczy że jest w trasie w Bieszczadach rozwożąc nasze piwa.

Bronisław Miśko – szczególarz w wykonywaniu wszelkich zadań oraz wielki esteta. Twórca desek piwnych Ursa, stołów z palet, oraz wielu elementów ozdobnych. Inżynier butelkowania, dźwigania wielkich ciężarów i worków ze słodem. Zna każdy kąt browaru, niezwykle szybki pakowacz. Czarownik turystek. Uwielbia dni butelkowania wszystkich naszych piw.

Asia Dobrowolska – multiinstrumentalistka. Niezwykle kompetentna i szybka w działaniu. Z uśmiechem serwuje piwa, błyskawicznie przygotowuje kanapki i sprząta w mgnieniu oka. W sklepie jednym spojrzeniem oceni czego potrzebujesz. Nie nudzi się ani chwili. W wolnych chwilach gna na rowerze po Bieszczadach.

Marcin Kędzior, alias Kudłaty alias Kendzoo. Kudłatego nie prosi się o zrobienie czegoś. Kudłatego spuszcza się z łańcucha. Wielki Mag Sztuki Warzenia Piwa. Wizytującym Ursa Maior uwielbia przybliżać tajniki powstawania piwa. Można go spotkać w sklepie, lub dźwigającego skrzynki z piwem albo kegi. Uwielbia samoloty, ptaki i podróże w otchłanie wyobraźni. Postać fantastyczna.

Roy – pies browarniany. Urodził się wraz z rozpoczęciem budowy Ursa Maior. Niedawno niestety odszedł na kwietne łąki. Najmądrzejszy pies świata, niektórzy przypisywali mu nadprzyrodzone zdolności. Ostoja cierpliwości, zwłaszcza przy wykonywaniu skomplikowanych zdjęć z piwem. Wielki przyjaciel świata (w tym kotów). Jego obecnym zastępcą jest Dżambo, o którym już wkrótce…

Zobacz niezwykle piękny film o Bieszczadach i skąd wzięła się Bieszczadzka Wytwórnia Piwa Ursa Maior

Poczytaj ...

Opinie naszych klientów

Fajnie mieć takie miejsca w Polsce, nie każde piwo smakuje ale to zależy tylko od osobistych preferencji ;) polecam zwiedzanie obiektu.

Ola Kamińska

Pyszne piwo, mały sklepik na miejcu nie tylko z alkoholem. Warto zapisać się na przejście po browarze i poznanie jego historii.

Joanna Głuskowska

Niesamowite miejsce, wyjątkowe na skalę krajową, a może nawet europejską... Wspaniali ludzie i dużo pyszności!

Jakub Grzeszczyk

Bądź z nami na bieżąco...

Zapisz się do newslettera