Co wchodzi w skład Ursa Funk Collection?
Kliknij w butelkę!
Ursa Dzikie Zioło ^2 (czyli do kwadratu)
Piwo w stylu Sour Herbal Ale. Ekstrakt 14% wag. Alkohol 4,5% obj.
Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane
Składniki: woda, słód jęczmienny (wiele rodzajów), wawrzyn szlachetny, krwawnik, wrotycz, zielona herbata, oman, jałowiec, kardamon, arcydzięgiel, lukrecja, eukaliptus, boldo, drożdże, bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus i Lactobacillus plantarum
Smak i aromat: przyprawowo-ziołowy, lekko korzenny, szlachetna kwaskowatość
Ursa Kuracjuszka
Piwo w stylu Sour Session IPA. Ekstrakt 11,9% wag. Alkohol 4,3% obj.
Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże, bakterie kwasu mlekowego Lacticaseibacillus paracasei
Smak i aromat: owoce cytrusowe i tropikalne, goryczka i smak przypominają świeżo wyciśnięty sok z żółtego grejpfruta, limonki i pomelo, a w aromacie wyczuwalne nuty bliskie owocom tropikalnym takim jak ananas i mango, umiarkowana kwaskowatość i zdecydowana goryczka
Ursa Dziki Las
Piwo w stylu Ursa Wild Forest Fermented Ale. Ekstrakt 12,3% wag. Alkohol 4,3% obj.
Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane. Eksperyment: dzikilas.pl
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, dzikie drożdże Saccharomyces paradoxus
Smak i aromat: nuty korzenno-przyprawowe (cynamon, wanilia, goździki) i owocowe (pigwa, gruszka, melon, skórka pomarańczowa), smak miodu wiosennego, zapach jesiennego lasu i żywicy
Ursa Dzika Łąka Funkyzilla
Piwo w stylu Wheat Wild Sour Ale. Ekstrakt 12% wag. Alkohol 3,8% obj.
Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże, dzikie drożdże, bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus pentosus i Lactobacillus plantarum
Smak i aromat: kwaskowato-owocowo-kwiatowym aromat i smak, finisz mocno kwaskowaty i wytrawny
Zamów Ursa Funk Collection