Ursa Dwa Misie
Piwo w stylu Belgian Amber Abbey. Ekstrakt 15,4% wag. Alkohol 6,4% obj.
Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, cukier, chmiel, drożdże
Smak i aromat: tostowo-owocowa słodowość balansowana przez przyprawowy finisz
Pojemność butelki: 500 ml
Ursa Wataha
Piwo w stylu Strong Ale. Ekstrakt 18% wag. Alkohol 7,2% obj.
Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
Smak i aromat: dojrzałe pomarańcze i słodkie gruszki, lekka, przyprawowa goryczka
Pojemność butelki: 500 ml
Ursa Deszcz w Cisnej
Piwo w stylu brązowe wędzone ale. Ekstrakt 12.7% wag. Alkohol 5.5% obj.
Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane
Składniki: woda, słód, chmiel (Zeus, Williamette, Simcoe, Cascade), drożdże
Smak i aromat: karmelowo-wędzony, zapach bukowo-jodłowych lasów zmieszany z dymem z ogniska
Pojemność butelki: 500 ml
Ursa Rejwach
Piwo w stylu Belgian Summer Ale. Ekstrakt 12% wag. Alkohol 4,6% obj.
Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, suszona skórka pomarańczy, szyszkojagody jałowca, liście mięty, drożdże
Smak i aromat: dojrzałe pomarańcze uzupełnione nutą chłodzącej mięty i sosnowo-żywicznym posmakiem jagód jałowca, krótka, przyprawowa goryczka
Pojemność butelki: 500 ml
Ursa Czarodziejska Góra
Piwo w stylu Light English Pale Ale. Ekstrakt 11,8% wag. Alkohol 4,3% obj.
Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
Smak i aromat: nuty suszonych owoców – jabłek, gruszek i pomarańczy, pomieszane z aromatami toffi i biszkoptu, półwytrawny finisz z delikatną, ziołowo-żywiczną goryczką
Pojemność butelki: 500 ml
Ursa Megaloman
Piwo w stylu American India Pale Ale. Ekstrakt 15% wag. Alkohol 6,5% obj.
Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane
Składniki: woda, słód, chmiel, drożdże
Smak i aromat: owoce tropikalne na tle przyjemnej słodowości, a wszystko zakończone zdecydowaną, żywiczną goryczką
Pojemność butelki: 500 ml
Ursa Imperium Słońca
Piwo w stylu Oak Aged Old Ale. Ekstrakt 22% wag. Alkohol 10% obj.
Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane
Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
Smak i aromat: suszone owoce, kandyzowana skórka pomarańczy, miód, wanilia, cynamon, brandy i porto, finisz łagodny, a goryczka na stonowanym poziomie
Pojemność butelki: 500 ml
Ursa Przemytnik
Piwo w stylu English Barleywine. Ekstrakt 21% wag. Alkohol 8,8% obj.
Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże
Smak i aromat: nuty suszonych owoców – jabłek, gruszek i pomarańczy pomieszane z aromatami toffi, biszkoptu i melasy, półwytrawny finisz z lekką, ziołowo-żywiczną goryczką
Pojemność butelki: 500 ml
Ursa Dzikie Zioło ^2 (czyli do kwadratu)
Piwo w stylu Sour Herbal Ale. Ekstrakt 14% wag. Alkohol 4,5% obj.
Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane
Składniki: woda, słód jęczmienny (wiele rodzajów), wawrzyn szlachetny, krwawnik, wrotycz, zielona herbata, oman, jałowiec, kardamon, arcydzięgiel, lukrecja, eukaliptus, boldo, drożdże, bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus i Lactobacillus plantarum.
Smak i aromat: przyprawowo-ziołowy, lekko korzenny, szlachetna kwaskowatość
Pojemność butelki: 500 ml
Ursa Kuracjuszka
Piwo w stylu Sour Session IPA. Ekstrakt 11,9% wag. Alkohol 4,3% obj.
Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane
Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże, bakterie kwasu mlekowego Lacticaseibacillus paracasei
Smak i aromat: owoce cytrusowe i tropikalne, goryczka i smak przypominają świeżo wyciśnięty sok z żółtego grejpfruta, limonki i pomelo, a w aromacie wyczuwalne nuty bliskie owocom tropikalnym takim jak ananas i mango, umiarkowana kwaskowatość i zdecydowana goryczka
Pojemność butelki: 500 ml